Frågor och svar

Sailstar, några frågor och lika många svar, eller fler kanske!

Sailstar

Sailstar FAQ 1. Vad är Sailstar Seglarskola?
Sailstar är ett företag som erbjuder seghlarkurser med olika storlekar på båtar i Svrige (Viggbyholm) och i Kroatien. Vi erbjuder kurser för vuxna, från 16 år, eller yngre i målsmans sällskap.
2. Var ligger SailStar Seglarskola?
Vi är belägna i Viggbyholm, Täby, norr om Stockholm. Vi har även kurser i Kroatien.
3. Vilka typer av kurser erbjuder ni?
Vi erbjuder ett brett utbud av kurser som sträcker sig från nybörjarnivå till avancerad segling. Våra kurser omfattar allt från grundkurser i segling, kappsegligskurs, manövreringskurs, träningar på olika nivåer, fortsättningskurs på stor segelbåt.
4. Vilka åldrar är era kurser lämpliga för?
Våra kurser är utformade för vuxna deltagare.
5. Behöver jag ha någon erfarenhet av segling för att delta?
Nej, vi välkomnar alla oavsett tidigare erfarenhet. Vi erbjuder kurser som är anpassade för nybörjare såväl som för mer erfarna seglare som vill förbättra sina färdigheter.
Bokning och betalning
1. Hur bokar jag en kurs hos Sailstar?
Du kan enkelt boka en kurs genom att besöka vår webbplats och använda vår onlinebokningsplattform eller kontakta oss direkt via telefon eller e-post.
2. När måste jag betala för min kurs?
Betalningsvillkoren varierar beroende på kurs. Vid bokningstillfället betalar du en bokningsavgift och en eller två veckor innan kursstart betalar du resterande belopp.
3. Accepterar ni olika betalningsmetoder?
Ja, vi accepterar vanligtvis betalning med kreditkort eller Swish.
Kursinformation
1. Vad ska jag ta med mig till kursen?
Du får en kallelse där det står vad du ska ha med dig. Det varierar beroende på typ av kurs. Men ta med dig lite olika kläder, och ett lager mer än vad du skulle ha haft på land. Ta med dig seglarställ eller regnkläder. Hatt av något slag, solglasögon är bra att ha. Handskar är bra att ha men Sailstar har även seglarhandskar till försäljning.
2. Hur lång tid varar en typisk kurs?
Kursens längd varierar. De flesta kurserna är fyra dagar men vi har även tre dagars grundkurs och fem dagars grundkurs, samt Kroatienkurserna där kursen är sex dagar, sju nätter. Träningarna är 2,5 timmar och manövreringskursen är 3 timmar.
3. Vad ingår i kursavgiften?
Kursdokumentation, vår egna bok (varierar på olika kurser.) På kurser med stor segelbåt infår logi och mat.
Övriga frågor
1. Kan ni ordna boende för kursdeltagare?
Vi kan hjälpa till med att rekommendera boendealternativ i närheten av vår seglarskola. Kontakta oss för att få mer information och rådgivning.
2. Vad händer om vädret är dåligt under kursen?
Vi följer väderförhållandena men det händer ytterst sällan att vi ställer in en kurs pga väder. Men ibland går vi hem tidigare och tar igen tiden någon annan dag.
3. Har ni några rekommendationer för mat och dryck under kursen?
Till kurserna i Viggbyholm tar man med sig sin egen lunch men dryck (vatten och kaffe/te) har vi samt frukt. Vi har en microvågsugn där du kan värma din mat.
Om du har fler frågor är du välkommen att kontakta oss direkt så hjälper vi gärna till med ytterligare information eller förtydliganden.

Kontakt
Sailstar drivs av Sandstorm Produktion AB 556759-9229
Holmenvägen 4
184 70 ÅKERSBERGA
Tel. 076-114 19 30
Mejl: info@sailstar.se