Grundkurs 4 dagar segelbåt, dagskurser

Dagskurser i Viggbyholm Täby på våra moderna 24 fots segelbåtar.

Diva 24SC

Fantastiska och intensiva grundkurser på våra mindre kölbåtar. Det är dagskurser och vi utgår från Viggbyholm, Täby, dagligen. Kurserna arrangeras antingen över två helger (vår och sensommar-höst) eller torsdag till söndag (sommar) och de går parallellt med våra jollekurser så det går bra att prova-på både och om man vill. Du lär dig mycket om segling men även en del om att hantera en segelbåt, tilläggning, enklare navigering, väjningsregler. Kurserna på våra skräddarsydda Diva 24:or ger dig mycket segling och ni är max fyra deltagare per instruktör vid segling.
Kurserna ger dig Seglarintyg 1 och om du har detta samt Förarintyg kan du erhålla Seglarintyg 2. (Seglarintygen mot en extra avgift, se anmälan.)
Det är möjligt att hyra en båt efter kursen om ni önskar segla på egen hand.

  • Förkunskaper: Inga förkunskaper, detta är en grundkurs. Deltagare ska dock kunna simma 200 meter i öppen sjö.
  • Plats: Utgår från Viggbyholm, Täby. Kursen pågår 09.00 - 16.00
  • Pris: 4 950 kr
  • Dokumentation: Vår egna kursbok "Seglingens grunder 2.0" ingår, värde 169 kr.
  • Språk på kursen: De flesta av våra kurser är primärt på svenska men några av kurserna är primärt på engelska. På anmälningssidorna ser ni vilket språk som är det primära för kursen. Instruktörerna är svensk- och engelsktalande.
  • Kursens innehåll: Du lär dig att segla en mindre segelbåt. Fokus ligger på segling men det ingår även manövrering, tilläggning, enklare navigering, väjningsregler. Se mer om kursens innehåll här
  • Bokning: Se kursutbud och boka dig här. Du betalar 1 500 kr i anmälningsavgift, övrig kurskostnad senast 14 dagar före kursstart. Vid sen anmälan betalas hela beloppet på en gång.
  • Introduktionskurs: Det är möjligt att enbart delta på de två första dagarna, vi kallar detta för en introduktionskurs. Priset är 3 250 kr. Kontakta oss per mejl om ni önskar gå en introduktionskurs!.