Grundkurs 4 dagar segelbåt, dagskurser

Dagskurser i Viggbyholm Täby på våra moderna 24 fots segelbåtar.
PLUS! Fem dagars grundkurser med övernattning i stugor på Gistholmen!

Dagskurser i Viggbyholm Täby på våra moderna 24 fots segelbåtar.

Diva 24SC

Fyra dagars grundkurser, dagskurser, Viggbyholm
Fantastiska och intensiva grundkurser på våra mindre kölbåtar. Det är dagskurser och vi utgår från Viggbyholm, Täby. Kurserna arrangeras antingen öfyra dagar, oftast torsdag till söndag men även fredag-måndag eller lördag - tisdag och de går parallellt med våra jollekurser så det går bra att prova-på både och om man vill. Du lär dig mycket om segling men även en del om att hantera en segelbåt, tilläggning, enklare navigering, väjningsregler. Kurserna på våra skräddarsydda Diva 24:or ger dig mycket segling och ni är max fyra deltagare per instruktör vid segling.
Våra seglarkurser är oerhört populära! Under våra elva säsonger har vi utbildat över 3 000 personer inom segling.
Kurserna ger dig Seglarintyg 1 och om du har detta samt Förarintyg kan du erhålla Seglarintyg 2. (Seglarintygen mot en extra avgift, se anmälan.)
Bokning och mer information!

Fem dagars grundkurser med logi på Gistholmen!
År 2021 arrangerar vi även två st fem dagars grundkurser ute på Gistholmen i Stockholms skärgård. Där bor vi i nya 4-bäddsstugor medan vi seglar på dagarna i våra Diva 24:or. Gistholmen ligger i mellersta skärgården, nära Ingmarsö, se mer information om Gistholmen på denna länk. Två veckor är vi här, första veckan 3 - 7 augusti och andra veckan 10 - 14 augusti.
I kursen ingår stughyra hela veckan måndag-söndag den veckan ni går kurs, så ni kan med fördel anlända på måndagen coh ta Vaxholmsbåten hem på söndagen. Till Gistholmen kommer man med Vaxholmsbåt. Självhushåll ute på ön. I kurspriset ingår logi i Gistholmens fyrbäddsstugor.
Se mer om Gistholmen!
Bokning och mer information!

  • Förkunskaper: Inga förkunskaper, detta är en grundkurs. Deltagare ska dock kunna simma 200 meter i öppen sjö.
  • Plats: Utgår från Viggbyholm, Täby. Kursen pågår 09.00 - 16.00 (Alt Gistholmen)
  • Pris: 5 450 kr respektive 7 950 kr
  • Dokumentation: Vår egna kursbok "Seglingens grunder 2.0" ingår, värde 169 kr.
  • Språk på kursen: Vi arrangerar både svenska och engelska kurser, en av fyra kurser är på engelska. Se bokningen för vilket språk kursen är på. Instruktörerna är svensk- och engelsktalande.
  • Kursens innehåll: Du lär dig att segla en mindre segelbåt. Fokus ligger på segling men det ingår även manövrering, tilläggning, enklare navigering, väjningsregler. Se mer om kursens innehåll här
  • Bokning: Se kursutbud och boka dig här. Du betalar 1 950 kr i anmälningsavgift, övrig kurskostnad senast 14 dagar före kursstart. Vid sen anmälan betalas hela beloppet på en gång.
  • Introduktionskurs: Det är möjligt att enbart delta på de två första dagarna, vi kallar detta för en introduktionskurs. Priset är 3 450 kr. Kontakta oss per mejl om ni önskar gå en introduktionskurs!
  • Mer träning: Efter genomgången grundkurs hos Sailstar, eller om du har Seglarintyg 1, har du möjlighet att delta i våra träningar som vi har onsdagskvällar i Viggbyholm. Kostnad 250 kr per tillfälle. Se mer här!
  • Pris 5 dagar, med logi 4 nätter på Gistholmen: 7 950 kr inklusive fem dagars kurs och logi i fyrbäddsstuga 6 nätter.

Kurser mellanstor kölbåt