Gå en grundkurs, hyr en båt direkt efter

Grundkurs mindre kölbåt

Våra grundkurser i mindre kölbåtar, sker med Diva 24SC med 24 fots längd (7.3 m) med en fällbar köl. Vi har två av dessa helt nya båtar till 2018. Sommarens kurser i dessa båtar arrangeras måndag-torsdag, vi ger dig möjligheten att hyra den båten du använt på kursen fredag-söndag så att du får chans att träna på egen hand under några dagar i Stockholms skärgård.

I kursen har ni varit upp till fyra deltagare i båten med en instruktör. Efter kursen har ni möjlighet att hyra båten och segla tre dagar, två nätter, i Stockholms skärgård. Båten har två kojer i förpiken, en rejäl toalett och ett pentry. Ni har gott om plats för två så det finns alltså möjlighet för två att hyra båten för denna skärgårdstur. Det finns en tredje koj om ni vill vara tre eller om ni väljer att tälta på öarna. Vi ger er förslag på rutt med några bra hamnar inom lämpligt seglingsavstånd från Barnvik och ni kan alltid nå våra ledare om ni har några frågor.

Våra båtar, nya Diva 24SC.

Våra Diva 24SC är helt nya för 2018 och de har fällkölar med ett grundgående på endast 40 cm när ni drar upp fällkölen, det ger er möjlighet att komma långt in i vikarna. Båtarna är utrustade med 5 hk utombordsmotorer som ger er möjlighet att dels komma in i hamnen och viken men även möjlighet att ta er runt även när vinden tryter.

Vi utgår från Barnvik ute på Värmdö. En bra plats att utgå er segling från, snabbt ut till Kanholmsfjärden och enkelt att ta er till naturhamnar som Säck, Ostholmen eller hamnar som Möja, Ingmarsö, Finnhamn med flera.

Priset för tre dagars hyra fredag-söndag är 4 500:- per båt.