Grundkurs i segeljolle för vuxna

Jollesegling, introduktions- och grundkurs

Våra introduktions- och grundkurser i jollesegling är det snabbaste sättet att lära sig att segla. Mycket intuitivt, snabbt sätt att lära sig. Jollesegling är även fysiskt ansträngande, du behöver ha en bra fysik för jollesegling. Vi använder segeljollar i olika storlekar, Laser BUG, RS Zest, RS Neo är enmansjollar, RS Zest, RS Feva tvåmansjollar och RS Quest flermansjolle. Men alla är jollar, alla kan man kapsejsa med. Och det gör vi, redan första dagen frivilligt eller ofrivilligt.

Kurserna startar med en två dagars introduktionskurs där vi har en hel del teori men självklart mycket praktisk segling. För att det ska bli en grundkurs följer vi upp med två dagar med en del teori men mest segling i jolle. Grundkursen är alltså fyra dagar (vissa grundkurser tre dagar) och efter genomgången grundkurs har vi som mål att du ska kunna rigga en segeljolle, sjösätta och segla runt en ö och komma tillbaks. Åtminstone i vindar upp till 6 meter per sekund.

I kursen ingår seglingens grunder, vindar, termer inom segling, sjövett och säkerhet, kapsejsning, knopar, väjningsregler, riggning och segelvård. Grundkursens teori innehåller enklare navigering, enklare trimning. Kursdagen är sju timmar. Krav för att gå är att du kan simma 200 meter. Genomgången grundkurs ger dig möjlighet att erhålla Seglarintyg 1 utfärdat av NFB.

Vi arrangerar våra jollekurser i Skärgårdsstad norr om Åkersberga. Du kommer dit med egen bil eller med Roslagsbanan + SL-buss. En bra plats att segla på och där har vi vårt omklädnadsrum. Sailstar arrangerar även kombinationskurser jollesegling + segling i mindre kölbåt. Genomgången grundkurs hos Sailstar ger dig 10% rabatt på medelhavskurser, 15% rabatt på övriga kurser.

Kurspriset är 4 650:- för en fyra dagars grundkurs. Dessa kurser arrangeras antingen över två helger eller sammanhängande under fyra dagar. Helgkurserna under för- och eftersäsong, fyradagarskurserna mitt på sommaren. Under sommaren arrangeras även tre dagars grundkurser (fredag-söndag) för ett pris av 3 750:-

Vi arrangerar även kombinationskurser där vi börjar med två dagar jolle (en helg) och nästkommande helg seglar vi med våra Diva 24:or, priset för denna kombinationskurs är 5 150:-. Du kan även skapa din egen kombinationskurs genom att boka två eller fler kurser.