Grundkurs 4 dagar med segeljollar

Grundkurser i segling med segeljolle, lär dig segling från grunden.

Jollesegling

Sailstars kärna är våra jollekurser, det var de vi startade med år 2010. Sedan dess har tusentals barn och vuxna deltagit i våra jollekurser. Att lära sig att segla i en segeljolle är mycket intuitivt och vad vi anser det bästa sättet att lära sig segling. Jollesegling är definitivt inte enbart för barn utan ett roligt verktyg för segling! Vi seglar med enmansjollar - Laser BUG och tvåmansjollar - RS Zest. Båda är tillverkade av Comptec polycomposit och mycket hållbara och säkra, osänkbara. Vi utgår från Viggbyholm, Täby. Vi har flytväst och våtdräkt till alla deltagare.
Observera att jollesegling är en fysisk aktivitet och du bör känna dig i bra fysisk form för att kunna tillgodogöra dig kursen.
Kurserna ger dig Seglarintyg 1. (Seglarintygen mot en extra avgift, se anmälan.
Vi arrangerar även seglarskolor för barn, se mer här om seglarskolor för barn!

Fem dagars grundkurser med logi på Gistholmen!
I år arrangerar vi två st fem dagars grundkurser ute på Gistholmen i Stockholms skärgård. Där bor vi i nya 4-bäddsstugor medan vi seglar på dagarna i våra segeljollar. Gistholmen ligger i mellersta skärgården, nära Ingmarsö, se mer information om Gistholmen på denna länk. Två veckor är vi här, första veckan 5 - 9 augusti och andra veckan 12 - 16 augusti.
Sailstar åker ut med jollar till Gistholmen och har fem dagars grundkurser i jolle och där även våra Diva 24:or möter upp. Vi bor ute på Gistholmen i fyrbäddsstugor. Till Gistholmen tar man Vaxholmsbåten ut. Självhushåll ute på ön. I kurspriset ingår logi i Gistholmens fyrbäddsstugor.
Se mer om Gistholmen!
Bokning och mer information!

  • Förkunskaper: Inga förkunskaper, detta är en grundkurs. Deltagare ska dock kunna simma 200 meter i öppen sjö.
  • Plats: Viggbyholm, Täby. Kursen pågår 09.00 - 16.00
  • Pris: 4 950 kr (Gistholmen 5 dagar med logi 7 450 kr)
  • Dokumentation: Vår egna kursbok "Lära sig segling cool, kul" ingår, värde 139 kr.
  • Språk på kursen: De flesta av våra kurser är primärt på svenska men några av kurserna är primärt på engelska. På anmälningssidorna ser ni vilket språk som är det primära för kursen. Instruktörerna är svensk- och engelsktalande.
  • Kursens innehåll: Du lär dig att segla med segeljolle, grunden för all segling. Vi lär oss grunder i navigering, väjningsregler, riggning, mm Se mer om kursens innehåll här
  • Bokning: Se kursutbud och boka dig här. Du betalar 1 500 kr i anmälningsavgift och övrig kurskostnad senast 14 dagar före kursstart. Vid sen anmälan betalas hela beloppet på en gång.
  • Introduktionskurs: Det är möjligt att enbart delta på de två första dagarna, vi kallar detta för en introduktionskurs. Priset är 3 250 kr. Kontakta oss per mejl om ni önskar gå en introduktionskurs!.
  • Pris 5 dagar, med logi 4 nätter på Gistholmen: 7 450 kr inklusive fem dagars kurs och logi i fyrbäddsstuga 4 nätter.
  • Observera Segling i jolle är en fysisk aktivitet och du bör känna dig i bra form fysiskt för att kunna deltaga.