Sailstar nyheter

Senaste nytt från Sailstar

Onsdagssprint på Stora Värtan!(2021-04-09)Onsdags-sprint-race på Stora Värtan

Ihop med våra ordinarie träningar inbjuder vi nu alla som vill och kan att vara med och segla onsdagssprint med och mot oss på Stora Värtan. Vi lägger ut en kort bana och racar mot varandra, vi siktar på tre korta race per kväll. Vara med på våra Diva 2 är som en vanlig träningskväll, för er med egen båt är det gratis. Se mer på vår Träningssida!

Sailstar kursutbud på Youtube (2021-03-01)Vi har lagt ut våra teorikurser på Youtube!
 • Vi har lagt ut våra teorikurser, den teori vi har under kurserna, på Youtube. Det är ett stort antal kurser (drygt 40 totalt när alla ligger ute)som ligger på Youtube, de är allt mellan 3 och 20 minuter långa, ni hittar dem här Sailstars kurser på Youtube!


 • Corona information (2021-03-01)


  Sailstar förändrar sina kurser olika sätt under dessa Coronatider.
 • Avbokningsvillkoren är förändrade för våra kurser. Avbokning kan ske senast två veckor innan kursens start utan speciell anledning med full återbetalning av kursavgiften, även bokningsavgiften.

 • Våra kurser med vår stora segelbåt Operah har förändrat maxantal deltagare, detta för att vi inte placerar två som inte känner varandra i samma kabin. Däremot placerar vi par och de som anmäler sig tillsammans i samma kabin som tidigare. Detta gör att maxantalet varierar mellan tre och sex deltagare. Priset för en enskild deltagare är höjt något men för sällskap (from två personer) har vi en 10% rabatt som ger ett lägre pris än tidigare.


 • Ny bok om Kappseglingens grunder (2020-03-26)


  Kappseglingens grunder, bok
  Vi har tagit fram en ny bok som handlar om Kappseglingens grunder. Den innehåller verkligen grunderna för kappsegling, från förberedelse till resultatberäkning. Kappseglingens historia, ban- eller distanskappsegling, SRS, starten, harstart, signalflaggor, vindens krafter, trim, polardiagram, taktik på distanskappsegling, taktik på bankappsegling, väjningsregler vid kappsegling, poängberäkning och historik om regelsystem.
  Priset är 249:-, beställ den av oss med ett mejl här!

  Nya kappseglingskurser!


  Vi arrangerar kappseglingskurser i vår, läs mer här!

  Se våra videofilmer!


 • Videofilm om Teneriffa - RS Aero
 • Videofilm om Teneriffa - Generell
 • RS Aero segling - Teneriffa 31 december 2019
 • RS Aero segling -Teneriffa 4 januari 2020
 • Laser segling - Teneriffa 5 januari 2020

 • Ordlista med engelsk översättning


  Se vår stora ordlista med svenska och engelska seglartermer och med engelsk förklaring, över 300 ord med i listan! Länk här!

  Träningar


  Träningar! Sailstar kör onsdagsträningar med segelbåtar, Diva 24. Anmäl dig till träningslistan så får du ett mejl måndagar för att anmäla dig till onsdagens träning.