Grundkurs stor båt Teneriffa

Grundkurs och seglarvecka med stor segelbåt Teneriffa!
Sailstar arrangerar även grundkurser med stor segelbåt där vi seglar i och runt Teneriffa på Kanarieöarna. Sailstar utgår från San Miguel med jollesegling och numera även med en stor segelbåt, en Beneteau Oceanis 46.1. Kursen är fem dagar, måndag till fredag med logi ombord mellan lördag till lördag. Båten har fyra kabiner med åtta kojer och plats för sex deltagare.
Kursen är en grundkurs i segling ombord på en större segelbåt. Vi lär oss grunderna i segling och kursen leder till (mot tillägg) till Seglarintyg 1 och om du har Seglarintyg 1 samt Förarintyg även till Seglarintyg 2 och även Seglarintyg 3.
Vi lär oss även navigering, väjningsregler, segling i teori och praktik, knopar, manövrering av större båt, tilläggning, sjövett och en hel del annat.
Den här kursen kan kombineras med en Förarintygskurs om tillräckligt många anmäler sig till denna. Den kursen startar med en teoretisk dag, söndagen innan seglarkursen och därefter den ordinarie seglarkursen. Möjlighet finns att examinera hemma i Sverige efter genomgången kurs.
Seglarveckor på Teneriffa!
Den "andra" veckan vi seglar där nere riktar sig till er som vill förkovra er inom segling med mer segling och mindre teori där teorin består av några föreläsningar om ämnen inom segling.

Föredragen är:

  • Grunderna inom kappsegling/att segla snabbare, trim, teknik
  • Grunderna inom kappsegling/att segla snabbare, taktik
  • Segelbåtens historia, utveckling från 1920 till 2023+
Vi seglar med start på söndagen och kommer i hamn på fredagen. Logi på båten lördag till lördag. Vi seglar vår Beneteau Oceanis 46.1 First Line edition med racigare segel och djupare köl, för att optimera seglingskänslan runt om Teneriffa!
I kursen ingår kurs och logi ombord på båten 7 nätter.

Kursfakta
Under vintern 2022-23 arrangerar vi denna grundkurs två veckor, 28 november - 2 december och 30 januari - 3 februari
Seglarveckan arrangerar vi efterföljande två veckor 4 - 8 december respektive 6 - 10 februari.
Priset för kursveckan är 9 950:- inkluderar grundkurs segling, logi 7 dagar ombord på båten. Rabatt 1 500 kr per person när ni bokar för två personer. Seglarveckan har ett pris om 9 450 kr, deltar ni på båda veckorna får ni rabatt 1 500 kr på vecka 2, seglarveckan. (Rabattkoden ges vid anmälan.) Din resa till Teneriffa tillkommer. Matkostnader, hamnavgifter och bränsle tillkommer enligt självkostnadspris, räkna med ca 2 000 SEK för detta. Måltider (främst middagar) i hamnar tillkommer. Logi ombord från lördag till lördag.
Om båten, Beneteau Oceanis 46.1 First Line edition
Längd: 14. 6 m
Bredd: 4.5 m
Deplacement 10.6 ton
Länk till Beneteau Oceanis 46.1.

Platsen

Map to Sailstar sailing centre Map to Sailstar sailing centre Map to Sailstar sailing centre
  • Vårt seglingsområde:
    Seglingsområde Teneriffa
    Föreslagen rutt runt Teneriffa och till La Gomera, ca 180 sjömil.