Träna segling med oss!

Vi tränar segling på vardagkvällar med våra Aira 22/H-Båt!
Träning på söndagar från och med 12 juni!

Seglingsträning

Vi tränar segling med våra Aira 22:or (på försäsongen H-Båtar) och våra jollar i Viggbyholm, hela sommaren!
Vi startar med Airaträningen måndag den 16 maj 2021 och planen är att träna varje vardagskväll - måndag, tisdag, onsdag och torsdag kväll. Tack vare att våra kurser har blivit så populära!
Ingen annanstans (tror vi) finns det så lättillgänglig seglingsträning för vuxna! Tiderna är 18.00 - 20.30, en halvtimme tidigare från och med 19 augusti. Vi tränar hela sommaren, avslutar två veckor in i september!
Vi tränar segling, varierande träning allt från segelsättning, gennakersegling, fart på kryss, fart på undanvind, slag, gippar, starter.
Alla som deltar måste kunna segla, detta är ingen nybörjarkurs. Efter att ha deltagit i någon av våra grundkurser eller att man har motsvarande kunskaper (Seglarintyg 1 och gärna 2) är man varmt välkommen att vara med på träningarna.

Schemat för träningarna i sommar:

 • Måndagar: Seglingsträning steg 1, med en instruktör i varje båt. Träning på segelsättning, manövrering, kryss, slör, läns, nedtagning av segel, gå in till bryggan.
 • Tisdagar: Träning steg 2, instruktören i följebåt. Träning på segling, det kan vara korta race, gennakersegling, starter, rundningar, mm.

 • Onsdagar: Träning steg 2, instruktören i följebåt. Träning på segling, det kan vara korta race, gennakersegling, starter, rundningar, mm.

 • Torsdagar: Sprintrace på Stora Värtan, Sailstar sätter upp en kryss-länsbana, gemensam start, segling två varv.
  Se seglingsföreskrifter, alla är välkomna! Se Facebook onsdagssegling
  där var och en anger att man vill vara med, båttyp, SRS-tal med/utan flygande försegel. Gemensam start med förberedelsesignal ca kl 18.30, två varv.
  Vi siktar på att segla tre race per onsdagkväll där varje race bör ta cirka 12 - 15 minuter. Varje deltagande båt anger i efterhand sin målgångstid och på vilket SRS-tal man
  seglade (med/utan flygande försegel, SH eller full crew). Sailstar ansvarar för att räkna ut och ange resultatlista på Facebook. Se tävlingsregler här.

Enkelt att vara med!

Skriv upp dig på intresselistan (nyhetsbrev) här:

För att skriva upp dig på träningslistan, du måste vara med där för att kunna skriva upp dig på träningstider så mejlar du oss! Länk till mejl.
Du får därefter en länk till en kalender med alla träningar där du kan boka in dig. Det går endast att boka in dig själv, ingen vän, isf får din vän mejla oss för att komma in på listan. Bokning och avbokning kan ske senast kl. 11.00 samma dag som träningen, om du har bokat men inte närvarar ber vi dig att betala träningen iaf eftersom du då har tagit en plats för någon annan.
Varje träning betalas på plats, 350 kr för måndagar och 300 kr övriga dagar genom att swisha.
Träningarna blir av vid minst 4 deltagare. Max deltagare per kväll är 12.

 • Förkunskaper: Geomgången grundkurs eller liknande kunskaper. Observera att detta är träning och inte en grundkurs. Deltagare ska kunna simma 200 meter i öppen sjö.
 • Plats: Viggbyholm, Täby
 • Pris: 350 kr/300 kr per tillfälle inkl, moms. Swishbetalning
 • Innehåll: Vi tränar segling måndagar, tisdagar, onsdagar och torsdagar. Momenten varierar.
 • Bokning: Skriv upp dig på listan!

Söndagsträningar!
Från den 12 juni arrangerar Sailstar träningar på söndagar, motsvarande sista dagen på kursen och liknande de träningar vi har tis- och onsdagar. Ni seglar själva i båten och vi lägger ofta ut en bana.
Boka söndagsträning!

Prenumerera på våra nyhetsbrev!