Kappsegling & fortsättning

Kappseglings- och fortsättningskurser

Fortsättningskurser

Kappseglingskurser 2023:
2020 startade vi med kappseglingskurser - med stor framgång - som kröntes med att vi seglade med våra två Diva 24:or i kappseglingen Gran Prix. Jättekul! 2023 arrangerar vi både fortsättnings- och kappseglingskurser och vi har ett stort antal träningar planerade! Kappseglingskursen, går igenom typer av kappseglingar, hur en regatta går till, att tänka på, kappseglingsregler att ha koll på, hur man startar, hur man rundar, taktik, teknik för slag, gipp och gennakersegling och att hålla fart och rätt riktning på båten. 2023 har vi nya båtar i vårt mellansegment, våra nya Aira 22:or
Kursen är tänkt för dig som vill börja kappsegla med din båt eller med någon annans båt men som känner dig osäker på hur du gör.

Träningar:
Under större delen av säsongen kommer vi att arrangera träningar med våra Aira 22:or. Träningarna är varje vardagkväll. Måndagar mer basic med instruktör i båten (350 kr), tis- och onsdagar seglar ni själva i båten och på torsdagar är det race. Varje träning kostar 300/350 kr och swishas vid träningstillfället. Swish nr 123 012 88 27 Läs mer här!

  • Förkunskaper Kappseglingskurs: Genomgången grundkurs alternativt Seglarintyg 1.
  • Plats: Utgår från Viggbyholm, Täby.
  • Pris: 5 450 kr
  • Dokumentation: Vår nya bok "Kappseglingens grunder" ingår, värde 249 kr
  • Språk på kursen: Dessa kurser är tvåspråkiga, svenska och engelska (vid behov).
  • Kursens innehåll:Kappseglingskursen med våra H-Båtar lär dig kappseglingens teori, startteknik, rundningar, kappseglingsregler, olika bantyper, trimning, taktisk navigering, segling med gennaker.
  • Se kursutbud här
    Du betalar 2 000 kr i anmälningsavgift och övrig kurskostnad senast 14 dagar före kursstart. Vid sen anmälan betalas hela beloppet på en gång. Kursen blir av vid minst fyra deltagare.