Fortsättningskurser

Fortsättningskurser segling

Fortsättningskurser

Vi arrangerar några lite mer avancerade kurser varje år. En helg i mitten av september arrangerar vi en fortsättningskurs där vi seglar på natten och övar på nattnavigering och nattsegling. Den kursen arrangerar vi med vår stora båt, vår Beneteau 50.

Vi arrangerar även kurser med kappsegling med våra Diva 24:or. I år deltar vi i två kappseglingar, dels så kappseglar vi Nynäshamns Skärgårdsrace 31 augusti och dels så kappseglar vi Gran prix den 14 september. Vi genomför detta som kurser. du deltar den helgen som seglingen är. Fredagen innan är det segling till platsen, vi kappseglar på lördagen och seglar hem på söndagen. Vi bor ombord och/eller om vi blir fler än tre i båten så får vi ordna med logi på kompletterande sätt. Fortsättningskursen kappsegling inriktar sig på att trimma båten, starta, segla rätt och vi får praktisera detta på kursen och framförallt på kappseglingen. Segling med gennaker ingår.
Se även utbudet inom träningstillfällen!

  • Förkunskaper: Genomgången grundkurs alternativt Seglarintyg 1.
  • Plats: Utgår från Viggbyholm, Täby. Båda kurserna seglar i Stockholms skärgård för att komma hem söndag eftermiddag.
  • Pris: Diva 24, kappsegling: 3 950 kr, logi på båt ingår. Mat och dryck till självkostnadspris (500 kr per person) tillkommer. Nattseglingskursen med Operah 7 450 kr. Logi på båt ingår. Mat och dryck till självkostnadspris (500 kr per person) tillkommer.
  • Språk på kursen: Dessa kurser är tvåspråkiga, svenska och engelska (vid behov).
  • Kursens innehåll: Nattseglingskursen med Operah, vår 50-fotare lär dig nattsegling och nattnavigering. Kappseglingskursen med våra Diva 24:or lär dig trimning, taktisk navigering, segling med gennaker. Se mer om kursens innehåll här
  • Se kursutbud här
    Du betalar 1 500 kr i anmälningsavgift och övrig kurskostnad senast 14 dagar före kursstart. Vid sen anmälan betalas hela beloppet på en gång.