Grundkurs en vecka i Kroatien

Grundkurs mindre kölbåt

Gå en grundkurs i segling i Kroatien! Vi arrangerar grundkurser under en vecka (6 dagars kurs) i Kroatien. Vi arrangerar dessa kurser 3-4 gånger per år fördelat på vår (april-juni) och höst (september-oktober). Vi seglar en Jeanneau SO 440 (vecka 17-2017 en SO 439) med fyra kabiner och 8 kojer. Våra kurser sker med max sex deltagare som garanterar att ni får mycket segeltid och där vi fördelar uppgifterna ombord (rorsman, navigering, genuatrimmer/fördäck, storskottrimmer) på ett rullande schema.

Dagarna börjar med teori kl nio och efter teorin seglar vi i mellan öarna i Kroatien och siktar på att vara i hamn kl 17. Öarna vi besöker är Solta, Vis, Hvar, Brac och eventuellt Korcula.

I grundkursen ingår seglingens grunder, vindar, termer inom segling, sjövett och säkerhet, knopar, väjningsregler, riggning, segelvård, enklare navigering, båthantering, manövrering och enklare trimning och framförallt mycket tid ute på vattnet. Kursdagen är åtta timmar. Krav för att gå är att du kan simma 200 meter. Genomgången grundkurs ger dig möjlighet att erhålla Seglarintyg 1 utfärdat av NFB och Seglarintyg 2 om du tidigare har ett NFB förarbevis. Tillägg för detta är 300:-.

Genomgången grundkurs hos Sailstar ger dig 10% rabatt på medelhavskurser och 15% rabatt på övriga kurser.

Priset för en veckas grundkurs är 7 950:- Priset inkluderar grundkurs i segling, båthyra och logi på båten sju nätter. Tillkommer gör resan dit ner, mat, lokala transporter och hamnhyror. Vi utgår från Trogir nära Split och kursen är lördag-lördag. Vi lämnar Trogir lördag eftermiddag och ankommer Trogir fredag eftermiddag. Vår skeppare och instruktör har fartygsbefäl klass VIII och är en mycket erfaren seglare och instruktör.