Grundkurs i stor kölbåt

Grundkurs större kölbåt

Våra grundkurser i en stor lyxig 50 fots segelbåt tar dig ut på en härlig tur på tre eller fyra dagar i Stockholms skärgård. Samtidigt som du går grundkursen i segling om tre eller fyra dagar så seglar vi i Stockholms skärgård, besöker öar och skärgårdskrogar och har en fantastisk upplevelse samtidigt som vi lär oss att segla.

Grundkursen i vår 50 fots Beneteau, en drygt 15 meters båt med 8 kojer i 4 kabiner plus crew cabin och med maximalt 6 deltagare per kurs lär dig inte bara segling utan även hantering och manövrering av en större segelbåt. Dagarna börjar med teori kl nio och efter teorin seglar vi i Stockholms skärgård och siktar på att vara i hamn kl 17.

I grundkursen ingår seglingens grunder, vindar, termer inom segling, sjövett och säkerhet, knopar, väjningsregler, riggning, segelvård, enklare navigering, båthantering, manövrering och enklare trimning och framförallt mycket tid ute på vattnet. Kursdagen är åtta timmar. Krav för att gå är att du kan simma 200 meter. Genomgången grundkurs ger dig möjlighet att erhålla Seglarintyg 1 utfärdat av NFB.

Vi arrangerar våra grundkurser i stor segelbåt i en Beneteau 50 och utgår från Viggbyholm. Genomgången grundkurs hos Sailstar ger dig 10% rabatt på medelhavskurser och 15% rabatt på övriga kurser.

Priset för en tre dagars grundkurs är 5 250:- och fyra dagars grundkurs är 6 450:- Priset inkluderar grundkurs i segling, logi på båten två respektive tre nätter samt mat under kursen förutom en middag som vi äter på någon av Stockholm skärgårds krogar.