Grundkurs segling med övernattning på stor segelbåt

Kurser i segling i Stockholms skärgård på en 50 fots stor segelbåt.

NYHET! Vi arrangerar även kurser på segelbåt i Malmö och i Göteborg! Läs mer här!

Gå direkt till bokning kurs stor segelbåt!

Beneteau 50, Operah

Våra populära grundkurser på en större segelbåt utgår från Viggbyholm, Täby och för oss på en tur i Stockholms mellersta skärgård. Vi bor på båten, 4 dagar, 3 nätter på vår stora och rymliga 50 fots Beneteau 50 med plats för 6 deltagare.
Båten har 4 + 1 kabiner, varav de fyra huvudkabinerna har varsin toalett, en stor salong med kök och erforderlig säkerhetsutrustning.
Kursen ger dig mycket segling men även manövrering och tilläggning med större båt. Vi går även igenom navigering och givetvis väjningsregler (ingår på alla våra kurser).
Våra instruktörer är erfarna och har Fartygsbefäl klass VIII.
Kurserna ger dig Seglarintyg 1 och om du har detta samt Förarintyg kan du erhålla Seglarintyg 2. (Seglarintygen mot en extra avgift, se anmälan.)
Bo på båten natten innan mot ett tillägg av 350 kr, inkl. frukost. Vid anmälan anger du även om du har matallergier, diet eller vegetarian/vegan/gluten/laktos. Vi är vana vid olika typer av kost!
Engelska kurser
Vi arrangerar flera kurser på engelska, ungefär var tredje kurs arrangeras på engelska och vi varvar dessa med våra olika kurser på olika båttyper. För information på engelska läs här!

 • Förkunskaper: Inga förkunskaper, detta är en grundkurs. Deltagare ska dock kunna simma 200 meter i öppen sjö. Detta intygas vid anmälan.
 • Plats: Utgår från Viggbyholm, Täby kl. 09.00 första dagen och kommer tillbaks dit sista kursdagen vid kl. 16.00. Vi seglar i Stockholms skärgård.
 • Pris: 8 850 kr, logi på båten ingår. Mat, dryck och tilltugg ingår (3 frukostar, 4 luncher och 2 middagar)
  Rabatt! Om ni är två och delar en kabin får ni 1 500 kr rabatt per person.
  En middag som vi äter på någon av Stockholms skärgårds skärgårdskrogar tillkommer.
 • Dokumentation: Vår egna kursbok "Seglingens grunder 2.0" ingår, värde 319 kr.
 • Språk på kursen: De flesta av våra kurser är primärt på svenska men några av kurserna är primärt på engelska. På anmälningssidorna ser ni vilket språk som är det primära för kursen. Instruktörerna är svensk- och engelsktalande.
 • Kursens innehåll: Du lär dig att segla och får träna på att hantera en stor segelbåt. Se mer om kursens innehåll här
 • Bokning: Se kursutbud och boka dig här. Du betalar 2 200 kr i anmälningsavgift och övrig kurskostnad senast 14 dagar före kursstart. Vid sen anmälan betalas hela beloppet på en gång.
 • Utrustning: På båten finns seglarställ, flytoveraller, seglarvästar, livvästar, sängkläder, badlakan, handduk. Ta med dig underställ/fleeze, bra skor och gärna stövlar, badkläder, mössa, handskar och någon vindtät jacka. I anmälan uppger du om du har allergier, går på diet eller kostvana.