Grundkurs 4 dagar stor segelbåt

Kurser i segling i Stockholms skärgård på en 50 fots stor segelbåt.

Beneteau 50, Operah

Våra populära grundkurser på en större segelbåt utgår från Viggbyholm, Täby och för oss på en tur i Stockholms mellersta skärgård. Vi bor på båten, 4 dagar, 3 nätter på vår stora och rymliga 50 fots Beneteau 50 med plats för 6 deltagare. Båten har 5 kabiner, en stor salong med kök och erforderlig säkerhetsutrustning.
Kursen ger dig mycket segling men även manövrering och tilläggning med större båt. Vi går även igenom enklare navigering och givetvis väjningsregler (ingår på alla våra kurser). Våra instruktörer är erfarna och med Fartygsbefäl klass VIII. Kurserna ger dig Seglarintyg 1 och om du har detta samt Förarintyg kan du erhålla Seglarintyg 2. (Seglarintygen mot en extra avgift, se anmälan.) Proviantering (mat- och dryckesinköp) görs av Sailstar innan kursstart, kostnad för mat och dryck tillkommer till självkostnadspris 400 kr samt att vi går på någon skärgårdskrog en av kvällarna vilken inte ingår i kursavgiften.

  • Förkunskaper: Inga förkunskaper, detta är en grundkurs. Deltagare ska dock kunna simma 200 meter i öppen sjö.
  • Plats: Utgår från Viggbyholm, Täby kl. 09.00 första dagen och kommer tillbaks dit sista kursdagen vid kl. 16.00
  • Pris: 6 450 kr, logi på båten ingår. Mat och dryck till självkostnadspris (400 kr per person) samt middag på en skärgårdskrog tillkommer.
  • Dokumentation: Vår egna kursbok "Seglingens grunder 2.0" ingår, värde 169 kr.
  • Språk på kursen: De flesta av våra kurser är primärt på svenska men några av kurserna är primärt på engelska. På anmälningssidorna ser ni vilket språk som är det primära för kursen. Instruktörerna är svensk- och engelsktalande.
  • Kursens innehåll: Du lär dig att segla och får träna på att hantera en stor segelbåt. Se mer om kursens innehåll här
  • Bokning: Se kursutbud och boka dig här. Du betalar 2 000 kr i anmälningsavgift och övrig kurskostnad senast 14 dagar före kursstart. Vid sen anmälan betalas hela beloppet på en gång.