Våra jollar på Teneriffa

De här jollarna seglar vi på Teneriffa!

Laser | RS Zest | RS Neo | Sigma |

Laser

Laser
En av världens mest tillverkade jollar, Laser. En avancerad enmansjolle där vi även för den har de tre riggar som finns 4.7, Radial och Standard.
Dimensioner:
Längd x bredd: 4.23 x 1.4 m
Vikt skrov: 59 kg
Segelyta: 4.7, 5.76, 7.06 kvm
Länk till Laser Performance.

RS Zest

RS Zest
RS Zest är en ny enmans- och tvåmans utbildningsbåt från RS Sailing. Den är tillverkad i Comptec, en polyuretanplast och rotationsgjuten. Med förstärkta beslag inbundet i formgjutningen är den extremt tålig och alla tillbehör som centerbord, roder och rigg är genomgående för att hålla. Detta är en utmärkt utbildningsbåt som du kan segla en eller två personer i. Focken är tillbehör, som vi givetvis har.
Dimensioner:
Längd x bredd: 3.59 x 1.47 m
Vikt skrov: 73 kg
Segelyta: 5.7 + 1.2 kvm
Länk till RS Sailing, RS Zest.

RS Neo

RS Neo
RS Neo är en ny enmans utbildnings- och racingbåt från RS Sailing. Den är tillverkad i Comptec, en polyuretanplast och rotationsgjuten. Med förstärkta beslag inbundet i formgjutningen är den extremt tålig och alla tillbehör som centerbord, roder och rigg är genomgående för att hålla. Detta är en utmärkt utbildningsbåt för en person. Vi använder den oftast som instruktionsbåt under våra grundkurser där deltagarna seglar med RS Zest. RS Zest är även en bra instegsbåt till racing. Kolfiberrigg!
Dimensioner:
Längd x bredd: 3.53 x 1.42 m
Vikt skrov: 64 kg
Segelyta: 6 kvm
Länk till RS Sailing, RS Neo.

Sigma Active Ocean

Sigma Active Ocean
Sigma Active Ocean är en dagseglare med en köl som förhindrar att båten välter. Det är en öppen båt med stor sittbrunn som enkelt rymmer 4 deltagare plus instruktör.
Dimensioner:
Längd x bredd: 6.0 x 2.5 m
Vikt totalt: 520 kg
Vikt köl: 185 kg
Segelyta: 10.6 + 6.7 kvm
Länk till RS Sailing, RS Neo.

Platsen

Map to Sailstar sailing centre Map to Sailstar sailing centre Map to Sailstar sailing centre
  • Om platsen: Platsen vi seglar på är Marina San Miguel vid Amarilla Golf. Det är nära till ett stort antal hotell och det finns även boende via AirBnB och liknande. Det är inte heller långt (men längre än gångavstånd) till Los Christianos och Las Americas.
    San Miguel ligger nära den södra flygplatsen, med taxi tar det 15 miuter och kostar ca 20€.
    De hotell som ligger närmast är GEMA Aguamarina hotels, Aguamarina Apartamentos, Santa Barbera Golf and Beach club, Muthu Hotels, Vincci Tenerife Hotel med flera. Det finns även ett flertal AirBnB's i närheten.
    San Miguel är en mindre ort som förutom San Miguel Marina även har två golfbanor och ett antal restauranger. Det är 10 km till Playa Las Americas, gångavstånd till den lilla mysiga byn Los Abrigos och nära till Las Galletas och Los Silencio.